Cena 620.00 RSD / L
Opis
Jedna od prednosti mravlje kiseline (HCOOH) je ta što je ona redovni sastojak meda. Samim tim, njena primena u pčelarstvu nije štetna ni po pčele, a ni po ljude. Jedna od mana je ta što zahteva rigorozan temperaturni režim. Temperatura mora da bude od 12 do 25 stepeni C. Najoptimalnija temperatura za primenu mravlje kiseline je 18-19 stepeni C. Postoje dva načina tretiranja: 1. Kratkotrajni tretman: Koristi se 65% mravlje kiseline i to 2ml po ulici, pri čemu se kiselina postavlja odozgo na satonoše. Ako se mravlja kiselina postavlja na podnjaču, može se koristiti 86% HCOOP i to do 40ml po društvu, pri čemu je kiselina natopljena na sunđer. Podnjača obavezno mora imati mrežu (antivarozna). 2. Dugotrajni tretman: Može se primeniti na dva načina: - Korišćenjem jednostavnih isparivača (Kramer ploče) - korišćenjem razređenje mravlje kiseline u koncentraciji od 15% u 3l vode (svakih 7 dana primeniti 0.75l rastvora).