Proizvodi

close
sort proizvodi

KAKTUS IN GLASS U SAKSIJI

Šifra artikla: 8738
KAKTUS IN GLASS U SAKSIJI
Samo za lično preuzimanje
Agrocentar Volođa

KAKTUS IN GLASS U SAKSIJI

Šifra artikla: 8738

Kategorija: CVEĆE U SAKSIJI

Nije na stanju!



Cena 550.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

Pustinjski kaktusi imaju jedinstvenu lepotu, a neki od njih odlikuju se najlepšim cvetovima u svetu biljaka. Gajenje kaktusa u kući nije teško, jer kaktusi spadaju u najotpornije biljke na svetu. Potrebno je samo da se pridržavate jednostavnih pravila.

Svetlost

Jaka svetlost je od suštinske važnosti za pustinjske kaktuse, naročito tokom zime. Ipak, šumski kaktusi vole jaku, ali ne direktnu svetlost. Obavezno ih držite napolju tokom leta.

Tlo

Pustinjske kaktuse zasadite u veoma isušenu zemlju. Važno je da tlo bude drenirano i prozračno. Kaktusi su sporo-rastuće biljke i neće im biti potrebno presađivanje.

Za sađenje šimskih kaktusa koristite klasičnu zemlju, kao i za bilo koju drugu biljku.

Voda

Tokom leta i proleća, pustinjske kaktuse zalivajte samo onda kada je zemlja suva, naročito ukoliko cveta ili primetno raste. Tokom zime, skoro da nema potrebe da ga zalivate. Ukoliko to radite često, rizikujete da kaktus počne da truli.

Šumske kaktuse tokom proleća i leta zalivajte kao i bilo koje druge biljke, naročito kada ugledate prve pupoljke. Tokom perioda mirovanja, dosipajte vodu samo kada primetite da je zemlja suva na dodir. U suprotnom, rizikujete da počne da truli.

Kaktusima prijaju visoke temperature, ali i hladne noći. Imajte na umu da kaktusima više prija orošavanje od standardnog zalivanja.

* Slike su informativnog karaktera.

Po preuzimanju robe, sadnica, Agrocentar Volođa nema više mogućnost nadzora i nege istih tako da ne može dati garanciju na dalje. Za sadnice kao živo biće nije moguće dati garanciju ni dan posle preuzimanja. Ne možemo uticati na održavanje i negu, samim tim i na dalji rast i razvitak biljaka.

Naše biljke redovno prolaze fitosanitarne preglede kako šumskih tako i fito inspekcije tako da bolesnih i zaraženih biljaka nemamo.

Za više fotografija i detaljnih informacija možete nas kontaktirati na 069/631-789.



Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam